Apel iz Gradske uprave

U skladu sa preporukama Sektora za vanredne situacije i upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Gradski štab za vanredne situacije grada Loznice uputio je poziv građanima i ustanovama da se u vreme visokih dnevnih temperatura pridržavaju zakonom propisanih mera zaštite zdravlja, lične i kolektivne imovine.

Shodno informaciji Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije o visokim dnevnim temperatura od 34 do 38 stepeni u naredna dva dana, kao i u vreme jakih toplotnih talasa potrebno je da se izbegava izlaganje jakim sunčevim zračenjima od 10 do 17 časova, da se svako od nas sa propisanim lekarskim terapijama pridržava tih uputstava i da u svakom trenutku ima dostupne zalihe vode.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Loznice, prema svim uputstvima, podseća na važnost propisanih mera zabrane paljenja suve trave i lišća, naročito u blizini šumskih područja. Ukoliko budu primećene navedene pojave obaveza je svih građana da to jave nadležnim službama kako bi se sprečili veći požari i nevolje koje mogu proisteći iz tih situacija.

Sve gradske službe zato moraju biti u pripravnosti a Hitna pomoć, naročito. Ukoliko jak toplotni talas bude nastavljen preduzimaće se i ostale mere prevencije, naročito u oblasti zaštite zdravlja radnika s hroničnim bolestima i zdravstvenim smetnjama koje mogu biti posledica velike izloženosti suncu i uticajima vrućine.