Lozničkom Crvenom krstu stigla donacija kompanije DM u sklopu šire akcije realizovane u celoj Srbiji

Crveni krst Srbije je ostvario saradnju sa  Kompanijom dm drogerie markt , koja je donela odluku da izdvoji postotak prihoda za Program narodnih kuhinja Crvenog krsta, konkretno za nabavku dopunskih artikala hrane, u ukupnom iznosu od 3 000 000 dinara.

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta, donator je iskazao volju da se realizacija koncipira tako da pored direktnog humanitarnog aspekta koji je u vezi sa namenom donacije, drugi aspekt – nabavka,  bude sprovedena na način kojim će se pružiti podrška socijalnom zapošljavanju.To znači da se namirnice ne nabavljaju u velikim sistemima i lancima, već da se nabavkom podrže mali proizvođači, odnosno poljoprivredna gazdinstva, udruženja, zadruge , koji se bave proizvodnjom sezonskog povrća, jaja i mesa.

Donacija je srazmerno raspoređena na sve kuhinje koje su u Programu narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije pa je i Narodna kuhinja u Loznici realizovala pripadajući deo donacije. Kako je saopšteno iz lozničke organizacije Crvenog krsta, za narodnu kuhinju u Loznici nabavljeni su pileći bataci sa lokalne farme, od kojih će biti spremljena dva obroka za korisnike.

Crveni krst Loznica je uputio zahvalnost donatoru dm drogerie markt  za podršku Narodnoj kuhinji u  ime 150 korisnika iz Loznice, kao i na ideji da se ceo program donacije realizuje uz podršku i lokalnim  poljoprivrednim gazdinstvima i malim proizvođačima hrane.

Istovremeno je upućen apel privrednicima našeg kraja da se uključe i svojim donacijama podrže humanitarne aktivnosti Crvenog krsta Loznica, kako bi zajedno pomogli onima kojima je pomoć potrebna.