Korona virus odneo još četiri života u Loznici

U Loznici je sve više zaraženih korona virusom, zdravstveni radnici upozoravaju da je bolničkih mesta sve manje, a juče su u jednom danu od posledica korona virusa preminule čak 4 osobe.

U Opštoj bolnici Loznica hospitalizovano je 114 kovid pacijenata / Foto: RTV Podrinje

U trijažnoj ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“Loznica, u sredu, 31. marta, pregledano je 273 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama. Od ovog broja 74 pacijenta javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 158 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća.

Dijagnostikovano je 25 novih pneumonija a 28 pacijenata je iz trijažne ambulante upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 76 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju (31 prvi pregled).

Na prisustvo korona virusa (SARS-Cov-2) testirano je 140 pacijenata.

Na današnji dan u Opštoj bolnici Loznica, hospitalizovano je 114 kovid pacijenata. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je 5 pacijenata, jedan na invazivnoj. Tokom prethodnog dana 4 kovid pozitivna pacijenta su preminula u Opštoj bolnici Loznica.

Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada vakcinisano je 14.454 građana prvom dozom, a drugom 10.967 lica / Foto: RTV Podrinje