Loznica je svetao primer brige o mladima – poručili mladi poslanici Skupštine Srbije nakon posete našem gradu

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, sastao se u gradskoj upravi sa narodnim poslanicima u Skupštini Srbije, Ivanom Popović i Jankom Langurom, koji su nakon radnog sastanka obišli i tim koji radi na projektu „Loznica u budućnosti“ .

Namera mladih poslanika je da obiđu što više lokalnih samouprava u Srbiji kako bi čuli glas naroda, objasnila je novinarima poslanica Popović.

Mladi poslanici su istakli Loznicu kao primer drugim lokalnim samoupravama kada je reč o brizi i odnosu prema mladima, pohvalivši projekat koji realizuju mladi u sklopu Tima za budućnost Loznice.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, preneo je gostima da Loznica od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije od početka ima snažnu podršku u svim sferama, kada je u pitanju energetska infrastruktura, dovođenje stranih investitora, izgradnja sportskih objekta, novog stadiona, obdaništa, inovacionog centra za mlade. Ogromna sredstva država je izdvojila za rekonstrukciju i kompletno opremanje Opšte bolnice a reč je o ulaganju koje je nezabeleženo u istoriji ovog grada – rekao je Petrović.

Ohrabrujuće je da se u Loznici i Srbiji beleži rast privredne aktivnosti čime se stiču uslovi da se, odgovornim odnosom prema budžetskim sredstvima, ulaže u znanje, ulaže u mlade i da se još više radi na izradi planskih dokumenata i projekata jer je projektna spremnost lokalnih samouprava nešto na čemu insistira i Vlada Srbije i predsednik države.

Gradonačelnik Loznice je dodao da će Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima ogromnim sredstvima podržati lokalne samouprave u pogledu osavremenjavanja putne infrastrukture, izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže i komunalne infrastrukture.

Jedna od tema bila je i jače povezivanje Loznice, koja ima status grada, sa susednim opštinama Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija, u cilju bolje saradnje i pružanja kvalitetnijih usluga građanima.    

Razgovarano je i o projektu Jadar koji realizuje multinacionalna kompanija Rio Tinto, a imajući u vidu polemike vezane za uticaj projekta na životnu sredinu, gradonačelnik Loznice je poručio da stanovnici ovog kraja mogu da budu potpuno spokojni jer su i našoj lokalnoj samoupravi i državi Srbiji – građani na prvom mestu.