Ministarka privrede Srbije nastavlja obilazak privrednika na lokalu, u Loznici posetila firmu Hedera Vita

Ministarka privrede, Andjelka Atanasković, boravila je danas u Loznici i sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem posetila firmu Hedera Vita koja se 10 godina uspešno bavi proizvodnjom prirodne kozmetike.

Ministarstvo privrede zajedno sa Privrednom komorom Srbije organizuje posete privrednicima na lokalu, kako bi čuli njihove probleme i zajednički pronašli rešenja, ali i kako bi predstavili programe podrške Ministarstva koje će moći da koriste tokom ove godine, rekla je Atanasković.

Gradonačelnik Loznice istakao je da sa ovakvim privrednicima naš grad krupnim koracima ide napred jer je i u vreme pandemije zabeležen porast privredne aktivnosti a Hedera je primer uspešnog poslovanja.

Petrović je poručio da u naš grad dolaze ministri, predstavnici države i diplomate, ne samo da pruže podršku kroz projektno finansiranje, nego i da promovišu sve ono što Loznica danas ima. Struktura naše privrede je takva da imamo mnogo preduzeća na koja možemo biti ponosni, preduzeća koja imaju značajno podignut nivo tehnološki nivo proizvodnje i koja uveliko osvajaju ne samo evropsko, nego i svetsko tržište i za mene kao gradonačelnika je to nešto zbog čega se vredi boriti i raditi, poručio je Petrović.

Na primeru ove firme mnogi mogu da uče da je moguće ući u surovu utakmicu bavljenja privrednom delatnošću, posebno u vreme pandemije ali ako imate pravi tim i pravi cilj, onda rezultat ne može da izostane – kaže gradonačelnik Loznice.

Vlasnica kompanije Hedera Vita, Olgica Samoilović, izrazila je zahvalnost ministarki privrede i gradonačelniku na poseti i najavila da će ta firma u narednom periodu uložiti dodatna sredstva u cilju razvoja i novog zapošljavanja.

Naglasila je da su, za 10 godina koliko postoje, izrasli u preduzeće koje direktno zapošljava 40 radnika i još toliko njih koji su indirektno uključeni u posao.

Proširena je mreža prodajnih objekata u zemlji a izvoze i na strana tržišta.

Podsetila je da su uspeli da nadjačaju teške uslove pandemije i u vreme vanrednog stanja firma je preorijentisala proizvodnju na dezinfekciona sredstva i zaposlila nove radnike a prošlu godinu su završili sa povećanom proizvodnjom, prodajom i prometom.

Loznička kompanija Hedera Vita primer uspešnog poslovanja