Raspisan konkurs za 14. Festival glumačkih ostvarenja

Kulturno-umetničko društvo Karadžić uputilo je poziv svim zainteresovanim amaterskim pozorištima, koja imaju želju da se prijave za ovogodišnji Festival glumačkih ostvarenja, da to učine do 28. februara 2021. godine.

Organizacioni odbor Festivala prihvatiće ove godine i sve prošlogodišnje prijave koje su pristigle, s tim što prijavljena pozorišta treba da potvrde svoju prošlogodišnju prijavu ili da obaveste o odustajanju ako su u nemogućnosti da je izvedu, kao i da izveste o eventualnoj zameni novom predstavom, uz popunjavanje nove prijave, kao i potrebne dokumentacije koja je navedena u konkursu.

U želji da ne izneverimo sav dosadašnji trud i renome koji je naš Festival glumačkih ostvarenja do sada zavredio spremni smo da uložimo sve naše napore da se ovogodišnji Festival, 14. po redu, održi u periodu od 19. do 26. aprila 2021. godine. Nadamo se i verujemo da njegovo održavanje ove godine neće, kao protekle, onemogućiti i ugroziti pandemija koja već skoro godinu dana neumorno hara kako u svetu tako i kod nas, i time ponovo dovesti njegovo održavanje u pitanje ili do eventualnog pomeranja za jesen – navodeno je na FB stranici Karadžića.

Prijava mora da sadrži video-snimak i do pet fotografija sa predstave, kao i popunjen formular, a sve treba poslati na adresu KUD „Karadžić“, Jovana Cvijića 2, sa naznakom „Za Festival glumačkih ostvarenja“. Rezultati konkursa biće objavljeni do 19. marta.Karadžića.
Zbog epidemioloških mera verujemo da većina pozorišta nije realizovala svoje projekte u prošloj godini a dobar deo možda to ne učini i do početka festivala, zato je doneta odluka da ove godine pozorišta mogu konkurisati sa nekom od predstava iz prethodnih sezona. Takođe Svim zainteresovanim pozorištima želimo da se njihove predstave nađu među šest takmičarskih koje će se naći na ovogodišnjem festivalskom repertoaru – objašnjava Zoran Grujić, sekretar društva.