U Muzeju Jadra do 14. februara otvorena izložba slika Nadežde Vitorović

Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ učestvuje u Projektu prekogranične saradnje „Muzejske priče“, koji ima za cilj jačanje kulturnog identiteta Srbije i Bosne i Hercegovine. Ustanove kulture, učesnice u ovom projektu, predstaile su se različitim izložbama. Zavičajni muzej u Priboju predstavio se izložbom slika poznate srpske slikarke, Nadežde Vitorović.

Ova srpska umetnica je svom rodnom gradu, Priboju, zaveštala 125 slika, nekoliko rukopisa romana i ličnih stvari. Zaposleni u Zavičajnom muzeju u Priboju su izvršili izbor od deset slika koje su predstavili u Vijećnici u Sarajevu u martu 2020. godine, dok će u narednih 20 dana pomenuta izložba biti postavljena u Muzeju Jadra u Loznici.

Izložba slika Nadežde Vitorović otvorena je u utorak, 26. januara 2021. godine u 12 časova. O izložbi su govorile mr Snežana Nešković Simić, direktor Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ i Marina Cvetanović, kustos istoričar umetnosti u Centru za kulturu. Javnosti se obratila i Biljana Filipović, član Gradskog veća. Posetioci mogu pogledati izložbu do 14. februara 2021. godine, svakog radnog dana od 8 do 20 časova.