U Loznici se otvara KOVID odeljenje

Usled povećanog broja obolelih od virusa korona Opšta bolnica u Loznici je opremila rekonstruisano grudno odeljenje, koje će služiti za potrebe zbrinjavanja kovid pacijenata.


Kako je lozničkim medijima rekao pomoćnik direktora Opšte bolnice dr Zoran Kovačević kroz trijažnu ambulantu lozničkog Doma zdravlja dnevno prođe oko stotinu pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija, od čega se polovina upućuje na dalju dijagnostiku i lečenje. Dr Kovačević je rekao da će oni sa najtežom kliničkom slikom i dalje biti upućivani na lečenje u Beograd. Kapaciteti infektivnog odeljenja u Loznici su popunjeni, trenutno je na lečenju 12 pacijenata sa blažom kliničkom slikom. Imajući u vidu da je infektivno odeljenje popunjeno javila se potreba za otvaranjem kovid odeljenja. Odeljenje će u prvoj fazi moći da primi 18 pacijenata, a ukoliko bude potrebe smeštajni kapaciteti biće prošireni za dodatnih 20 mesta. Kovid odeljenje će raspolagati sa 7 respiratora, a kako je rečeno, testova i neophodne medicinske opreme za sada ima dovoljno.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom ostala odeljenja Opšte bolnice u Loznici od naredne nedelje primaće samo hitne slučajeve.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlja u Šapcu od 22. juna u Loznici je registrovano 48 novoinficiranih virusom korona.