U PU BAMBI OD DANAS BEZ POTVRDE POSLODAVCA

PU Bambi je dobila saglasnost da od ponedeljka, 25. maja, za prijem dece u vrtiće neće biti potrebna potvrda poslodavca o radnom angažovanju roditelja, koja je bila potrebna protekle dve nedelje.

U lozničke vrtiće se tokom prve dve nedelje od otvaranja nakon prekida rada zbog epidemije virusa korona i proglašenog vanrednog stanja, prema rečima Ivane Savić, direktorice PU Bambi, vratilo oko 150 dece, iako se za povratak prijavilo više od dve stotine. Novina je da prilikom povratka dece u vrtiće više neće biti potrebne potvrde poslodavca da je roditelj radno angažovan, ali je i dalje preporuka da se u vrtić dovode samo ona deca koja moraju, uz obaveznu potvrdu pedijatra o zdravstvenom stanju deteta i spremnosti za boravak u kolektivu. Sve instrukcije koje su predškolske ustanove dobile od Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja pre otvaranja vrtića, a koje se primenjuju od 11. maja, i dalje su na snazi.

Podsećamo, posle skoro dva meseca pauze, vrtići su 11. maja počeli sa radom uz propisane mere. Odlukom Vlade Srbije propisano je 35 mera koje su morali da poštuju kako zaposleni u predškolskim ustanovama, tako i roditelji. Iz PU Bambi podsećaju da je do 29. maja otvoren konkurs za upis novih mališana u školsku 2020/2021. godinu. Mesta ima za 172 novih mališana.