Svetski dan zaštite životne sredine obeležen priredbom Srednje ekonomske škole i OŠ Vuk Karadžić

Foto i tekst: Sanju Simić de Graf

Priredba povodom Dana zaštite životne sredine – 5. juna,  koja je održana u Srednjoj ekonomskoj školi, obuhvatala je zajednički ples učenica IV-2 OŠ ,,Vuk Karadžić“ i učenica Srednje ekonomski škole, kroz saradnju profesorke Gordane Vasiljević i učiteljice Miroslave Vidović-Mitrović, zatim modnu reviju od recikliranog materijala koju su osmislili učenici I1 sa svojom učiteljicom Gordanom Simić, a scenografija je ukrašena radovima učenika. Voditelj programa bila je mlada pesnikinja, učenica ekonomske škole Violeta Danilović.

Foto i tekst: Sanju Simić de Graf

Srednja ekonomska i OŠ ,,Vuk Karadžić“ Loznica, kroz saradnju  i dosta različitih projekta već postaju nešto što slobodno možemo nazvati sestrinske škole a saradnja je trajna, kao i projekti koji već postaju tradicionalni i tematski.

“Iako bi neko pomislio kako je teško realizovati spiralnu nastavu, onda bismo mi kroz ovaj projekat vezan za ekologiju i zaštitu životne sredine slobodno mogli reći da je to savršen model, ovog vida nastave u praksi,  gde smo kroz jednu veoma značajnu temu povezali aktivnosti od prvog razreda osnovne škole do završnih razreda srednje škole, kroz inicijativu profesorke Gordane Vasiljević  u saradnji sa profesorkom engleskog jezika i pedagoškim savetnikom Sanjom Simić de Graf. Prethodno smo uradili jednu radionicu u saradnji sa defektologom Slađanom Mitrović i profesorkom Gordanom Vasiljević, profesorkom engleskog jezika,pedagoškim savetnikom  Sanjom Simić de Graf,  učenicima odeljenja za decu sa smetnjama u razvoju i sedmakinjama i osmakinjama”, navodi se u objavi lozničkih obrazovnih ustanova.

Foto: Sanju Simić de Graf

Treba istaći izuzetne radioničarske aktivnosti i kreativne radove učenika obe škole i nastavno osoblje koje je marljivo radilo sa decom i osmišljavalo projekte,  Bojanu Kovač, Slađanu Živanović, Milanku Vasiljević, Svetlanu Đurić, Aleksandru Stefanović, Mirjanu Ćosić, Gordanu Simić, Slađanu Mitrović, Gordanu Vasiljević i Sanju Simić de Graf, navedeno je na FB stranici Srednje ekonomske škole.