Dvodnevna konferencija „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“ u Banji Koviljači

Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo, zajedno sa Udruženjem vodovoda i kanalizacije Srbije, konferenciju “Vodovodni i kanalizacioni sistemi” prvi put organizuje u Srbiji, u Banji Koviljači, nastavljajući tradiciju istoimene konferencije koju je preko dvadeset godina organizovalo sa Udruženjem Vodovodi Republike Srpske.  Skup se realizuje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Gradom Loznicom.

Ciljevi konferencije su da predstavi novine koje će doneti novi Zakon o vodi za piće i upozna stručnu javnost sa aktuelnim informacijama i važnim novinama, da prikaže rezulate istraživanja i analiza primene različitih metoda tretmana vode, iskustava u radu i praćenju kvaliteta vode za piće, kao i merenja i analiza osnovnih hidrauličkih veličina i pokazatelja rada vodovodnih i kanalizacionih Sistema. Namera je da se promovišu primeri dobre prakse i noviji pristupi u upravljanju vodovodnim sistemima i racionalnoj upotrebi električne energije, da se podstakne veća saradnja i razmena ideja, saznanja, novih metoda, tehnoloških unapređenja i praktičnog iskustva, kao i da predstave odabrane programe stručnog usavršavanja u oblasti voda i zaštite životne sredine. Namenjena je stručnjacima iz preduzeća vodovoda i kanalizacije, projektantima, izvođačima radova, isporučiocima opreme, konsultantima, istraživačima, predstavnicim državne uprave i lokalne samouprave.

Izložba opreme i tehnike održava se u hotelu Rojal spa, ispred konferencijske sale gde se 24. i 25. Maja odvija konferencija. U Zborniku radova biće predstavljeni izlagači opreme.