U Zvorniku uručene Ponosne kartice RS

U okviru niza programa u susret Danu grada Zvornika, danas je, na Medjunarodni dan porodice, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović uručio prve Ponosne kartice za porodice sa troje i više dece, koje će im omogućiti popuste u okviru projekta “Prijatelji porodice“.

„Danas u Zvorniku imamo prelep događaj, danas delimo 537 ponosnih kartica za naše sugrađane, za višečlane porodice. Oni će sa ovim karticama prilikom nabavke roba i usluga kod određenih pravnih lica, u preduzetničkim radnjama, kulturnim ustanovama, privatnim zdravstvenim ordinacijama i laboratorijama, u sportskim klubovima i tako dalje, moći da ostvare popuste i na taj način rasterete svoje budžete. Do ovog trenutka 43 preduzetnika i privrednika i 16 sportskih klubova potpisali su ugovore da odobravaju popuste. Koristim priliku da im se svima zahvalim na podršci višečlanim porodicama, jer su se oni odrekli dela svoje  zarade kako bi pomogli ovu kategoriju naših sugrađana. I sa današnjim događajem ovaj broj, ni korisnika, ni preduzetnika i privrednika nije zaključen, jer je poziv otvoren stalno i za sve druge da se priključe. Zahvaljujem se i Fondaciji „Za porodicu“ koja je inicirala i podržala ovu aktivnost i bez koje sigurno ne bismo ovo realizovali“- rekao je gradonačelnik Ivanović.

On je objasnio da se sa Ponosnom karticom mogu ostvariti popusti i kod još oko 300 privrednika širom Republike Srpske.Gradonačelnik je podsetio da Grad Zvornik godinama sprovodi pronatalitetnu politiku u okviru koje se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva za sufinansiranje vantelesne oplodnje za porodice sa problemom steriliteta, kao i za rođenje prvog i drugog deteta kada majka ne radi, odnosno trećeg i svakog narednog, stipendiraju studenti, subvencionira prevoz učenika, a da je Ponosna kartica još jedna od mera te politike.