Gradsko veće: U PU Bambi za 20 odsto veći broj dece koja se mogu upisivati u vaspitne grupe

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici u sredu 10. maja, usvojeni su godišnji izveštaji o radu javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač Grad Loznica.

Ocenjeno je da su sve ove institucije ispunile svoje godišnje planove rada, vodeći računa o efikasnosti i namenskom trošenju sredstava.

Na razmatranju je takođe bio i nacrt odluke o donošenju Plana detaljne regulacije stambeno – poslovnog kompleksa u Ulici Filipa Kljajića u Loznici. Reč je o planskom dokumentu u čijem centru se nalazi osnovna škola „Vuk Karadžić“ sa jasno definisanim stambenim četvrtima naselja, komunalnom i energetskom infrastrukturom, putevima, parkinzima i pešačkim stazama na prostoru od oko pet hektara.

Donošenjem ove odluke stvaraju se preduslovi da se u narednih desetak godina u ovom delu unapredi razvoj grada u kroz različite sadržaje u skladu sa iskustvima iz velikih gradova, poput beogradskog Košutnjaka.

Trudićemo se da ceo ovaj kompleks dostigne savremene standarde i obezbedi sadržaje koji će rasteretiti uže jezgro grada, da ima svoje obdanište, trim i biciklističke staze, zelene površine, istakao je gradonačelnik Vidoje Petrović.
Inače, kako je rekao, kroz Plan generalne regulacije uvek se gleda u budućnost zbog stepena i dinamike razvoja Loznice, većeg standarda i obrazovne strukture stanovništva.

Na zasedanju Gradskog veća data je i saglasnost na javni ugovor o privremenom obavljanju usluga prevoza putnika na autobuskim linijama u gradsko – prigradskom saobraćaju, a razmatrana je i odluka o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u prošloj godini. Uz donošenje novog programa mera i radova za smanjenje rizika prihvaćen je operativni plan odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda na području Loznice.

Gradsko veće je prihvatilo i predlog odluke kojom se u skladu sa preporukom nadležnog ministarstva utvrđuje da u Predškolskoj ustanovi Bambi za 20 procenata bude veći broj dece koja se mogu upisivati u vaspitne grupe.