Dan škole “Stepa Stepanović” u Tekerišu

Značajan jubilej, 180 godina rada, obeležen je prigodnim programom u matičnoj školi u Tekerišu. Pre početka programa prisutni su minutom ćutanja odali počast žrtvama tragedija koje su se prošle sedmice desile u našoj zemlji.

Grad Loznica svake godine ulaže sredstva za tekuće održavanje škole, za opremu i obrazovanje, ali i za kapitalne investicije zahvaljujući kojima je u samo prethodne dve školske godine u potpunosti renovirana škola u Donjoj Badanji i zamenjen krov na školskoj zgradi u Trbosilju. U planu je i zamena stolarije na školskoj zgradi u Tekerišu kao i zamena elektro instalacija.

U ime grada Loznice čestitke povodom Dana škole rukovodstvu, zaposlenima i učenicima uputio je pomoćnik gradonačelnika, Ljubinko Đokić.

Osnovna škola “Stepa Stepanović” u Tekerišu počela je sa radom davne 1843. godine, najstarija je škola u Gornjem Jadru i jedna od najstarijih na području grada Loznice.

Istorija ove obrazovne ustanove je duga i bogata. U pitanju je dobro opremljena seoska škola koja se može pohvaliti otvorenošću i angažovanjem zaposlenih, kao i uspesima učenika i njihovih nastavnika.

U sklopu programa povodom Dana škole prisutni su imali priliku da čuju himnu “Bože pravde” u izvođenju horske sekcije škole, potom i ostatak sadržajnog i zanimljivog programa koji su priredili učenici škole zajedno sa svojim nastavnicima. Uručene su i nagrade najuspešnijim đacima i njihovim nastavnicima.Po završetku kulturno – umetničkog programa predstavnici grada Loznice i OŠ “Stepa Stepanović” položili su cveće na spomen kosturnicu u Tekerišu.