Aktivnosti u sklopu Nedelje Crvenog krsta

Od početka obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, gradska organizacija Crvenog krsta Loznica realizovala je nekoliko akcija.

Devetog maja organizovana je poseta Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sunce“ u Loznici. Volonteri i saradnici Crvenog krsta su štićenicima Dnevnog centra odneli prigodne poklone i proveli vreme u druženju sa njima.

Desetog maja, u prostorijama Crvenog krsta, u okviru Programa brige o starijima, održan je “Klub starijih” . Tom prilikom su medicinske sestre Preventivnog centra Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ merile pritisak i razgovarale sa našim starijim sugrađanima o zdravim stilovima života. Crveni krst je podelio prigodne poklone. Sem toga,  u „Vukovoj spomen školi“ u Tršiću su održane  četiri prezentacije o osnovama Crvenog krsta i Međunarodnog humanitarnog prava za učenike od 5. do 8.razreda.

Takođe, održane su dve radionice iz Programa za borbu protiv trgovine ljudima za učenike 5.i 6. razreda, kao i dva predavanja o bolestima zavisnosti sa naglaskom na pušenje, alkoholizam i narkomaniju,  za učenike 7. i 8. razreda, koje su održali vršnjački edukatori – volonteri Crvenog krsta Loznica.

Nacionalni dan davalaca krvi – 11. maj, obeležen je redovnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi koju Crveni krst organizuje u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, svakog četvrtka od 10 do 16 časova u Vukovom domu kulture.

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, a u okviru Nedelje Crvenog krsta,  u petak , 12. maja u 10 časova, u prostorijama Crvenog krsta biće uručene nagrade najuspešnijim učesnicima Konkursa „Krv život znači“.