Apel Policijske stanice u Loznici – predajte nelegalno oružje

Do 8.juna, građani mogu predati neregistrovano oružje i municiju Policijskoj stanici u Loznici svakim danom od 7 do 19 časova, a kapetan policije Snežana Jerinić, rukovodilac Grupe za upravne poslove PS Loznica ističe da građani osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

“Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu  odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju. Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.” – saopšteno je iz MUP-a.

Istovremeno, od 8. maja je u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji pojačano prisustvo policije, kaže kapetan policije Irena Pantelić, pomoćnik komandira Policijske ispostave PS Loznica.

Ona je naglasila da je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova zaštita bezbednosti učenika, zaposlenih u školama i škola, kao i očuvanje mira i sigurnosti svih građana.

„U cilju zaštite ove najosetljivije kategorije lica i svih građana Republike Srbije, u toku trajanja nastave u svim osnovnim i srednjim školama obezbeđeno je prisustvo školskog policajca, kako bismo zajedno prevazišli ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo“, rekla je Pantelić.

Ona je objasnila da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u narednom periodu, intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice, sa ciljem podizanja bezbednosne kulture i svesti dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Ona je apelovala i na decu da vode računa o ponašanju i pokažu svoju odgovornost, kako bismo svi zajedno doprineli smanjenju vršnjačkog nasilja i učinili bezbedno okruženje za život i rad učenika, zaposlenih u školama i škola.