U Malom Zvorniku održan sastanak rukovodstva opštine sa direktorima škola, predstavnicima policije i prosvetne inspekcije

Prema rečima predsednika opštine, Zorana Jevtića, dogovoreno je da u svim školama i odeljenjima što pre budu organizovani roditeljski sastanci kojima će prisustvovati deca, roditelji, psiholog, prosvetni inspektor i predstavnici Policijske stanice iz Malog Zvornika.

Iako većina škola već poseduje video nadzor, zaključeno je da je neophodno utvrditi potrebe za postavljanjem dodatnog video nadzora i obezbediti uvođenje video nadzora u obrazovnim ustanovama koje još uvek nemaju instaliran ovaj sistem.

Direktori škola zaduženi su da obezbede vršenje svakodnevnog nadzora nad snimcima u toku nastave i vannastavnog vremena, te da sva sumnjiva ponašanja i dešavanja u školskom prostoru, bez odlaganja, prijave nadležnim organima.

Od Policijske stanice zatraženo je da, u skladu sa raspoloživim ljudskim resursima, pojača obilazak svih škola i školskih dvorišta za vreme nastave i van toga.

Načelnik i komandir Policijske stanice Mali Zvornik dali su direktorima svoje lične brojeve telefona  da u svakom trenutku mogu da ih kontaktiraju, ukoliko se pokaže potreba za reakcijom nadležnog organa.

Prosvetni inspektor zadužen je da izvrši nadzor u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ i utvrdi da li su obezbeđeni primena i poštovanje važećih zakona u oblasti obrazovanja.

Navedeni zaključci utvrđeni su nakon detaljnog razmatranja bezbednosnih rizika u svakoj od škola na teritoriji malozvorničke opštine i informacija o tome šta je u međuvremenu, nakon nemilih događaja u Srbiji, svaka od ustanova i institucija u Malom Zvorniku preduzela u svom delokrugu rada da prevenira i predupredi bezbednost.