Kanađanin poreklom iz Loznice ima ponudu za penzionere: Prodajte stan i nastavite da živite u njemu

Dejan Krasavac, Lozničanin koji već dugo živi i radi u Kanadi, gde se uspešno bavi biznisom, javio se sa, u najmanju ruku, zanimljivom ponudom svojim sugrađanima starijim od 70 godina i njihovim „ispisnicima“ iz susednog Šapca.

 Dejan, preko svoje agencije, nudi da ljudima koji su tek zakoračili u osmu deceniju i starijima, da otkupi njihove stanove po ceni od 500 evra, u dinarskoj protivvrednosti, po kvadratu. Vlasnici stanova zadržavaju pravo da u njima žive dok su živi, što bi bilo i pravno regulisano.

-Novac dajemo odmah posle potpisivanja ugovora i sve činimo na najavniji mogući način, da povedu svoje mlađe, advokate ili bilo koga da razmotre ugovore -kaže Dejan Krasavac. -Pošto je stvar jednostavna, i pravno, dozvoljena, ako hoće, da  im ugovore spreme oni kojima veruju. Novac, uglavnom, dobijaju odmah. Mislim da ćemo na ovaj način da pomognemo mnoge stare ljude, posebno usamljene, koji, narodski rečeno, dobijaju „bele pare za stare dane“.

  Krasavac je pozvao i penzionerska udruženja da proprate sve što se bude radilo prilikom sklapanja ugovora za ovakve arnažmane, koji su se u svetu odomaćili.

  -Svedoci smo da mnogi stari žive u nemaštini, ne mogu da pomisle da idu u banje, kubure za novac za komunalije, lekove, a posle smrti njihovu nekretninu uzmu oni koji im ni času vode nisu prineli -priča Krasavac. -Ovo je pionirski potez u Srbiji, a odlučio sam da prvi gradovi budu Loznica i Šabac.

V. Mitrić