Loznička izletišta spremna za predstojeći prvomajski praznik

default

Pripreme na popularnim lozničkim izletištima uveliko traju, očekuje nas relativno lepo vreme i sve posetioce koji su planirali da prvomajske praznike provedu u Tršiću, Tronoši, planini Gučevo ili pored reke Drine, dočekaće potpuna uređena izletišta.


Svakog dana radnici Javno komunalnog preduzeća „Naš dom”, po nalogu JP „Loznica razvoj“, na više lokacija, vredno rade na uređenju Loznice. Prolećno uređenje grada je uveliko je u toku, a radi se sve, od sadnje cveća i novih sadnica drveća, do zamene postojećih biljaka, parkovskog i mobilijara za dečija igrališta, tamo gde je to potrebno.


Trenutno se izvode radovi na sadnji lišćara u školskom parku (Trg Jovana Cvijića), banjskom putu , gradskim parkovima Lagator, Banja Koviljača i Lešnica, kao i u ulicama Veselina Misite, Lenke Dunđerski i dr.
Vrste drveća koje će krasiti lozničke parkove i ulice su: platan, cvetajući dren, jasen, kineski javor, kousa dren, hrast lužnjak, crveni hrast, hrast šindre, javor mleč, kineska crvena breza, japanska trešnja.
Grad Loznica trenutno broji oko 3200 ruža i preko 60 000 sadnica sezonskog cveća, a uskoro počinje i sadnja prolećnog rasada i perene.


Paralelno sa ovim poslom u toku su i radovi na rekonstrukciji, zameni i postavljanju parkovskog mobilijara, a od 1. aprila po programu rada intezivirano je i pranje gradskih ulica.

Program rada obuhvata održavanje korita reke Štire, gradske i blokovske zelene površine, gradske bedeme, prilaze gradu, poslovno-stambenu zonu Lagator, Linearni park, Šanac, Gradilište, gradski park Lagator, park u Lešnici, Banju Koviljaču (park, šuma, oko stambenih objekata, javnih ustanova, duž saobraćajnica…), Tršić, Gučevo, Draginac, Tekeriš, seoski trgovi, mesne zajednice, uređenje oko pružnih prelaza.


Loznička javna preduzeća svakodnevno, tokom godine, održavaju 75 hektara javnih zelenih površina.