U Loznici počeo upis dece u obdanište za narednu radnu godinu, najavljeno je iz PU Bambi

Pored konkursa za upis mališana u 2023/2024. radnoj godini, koji će trajati od 3. do 28. aprila, iz PU Bambi u Loznici najavili su i početak rada novog vrtića u Lozničkom Polju. Kako je potvrdila Ivana Savić, direktorica ustanove, roditelji dece koja su na listi čekanja se već pozivaju i oni među prvima imaju mogućnost da svoju decu upišu u novi vrtić pod nazivom „Kolibri“.

Vrtić Kolibri izgrađen je zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete. Sam objekat je kapaciteta 270 mesta, ima 12 vaspitnih grupa: dve jaslene, tri mlađe, tri srednje i dve predškolske grupe.

Iz PU Bambi u Loznici kažu da za narednu godinu, za celodnevni boravk dece u vrtićima, ima ukupno 197 slobodnih mesta.

Takođe, napominju da lista čekanja važi godinu dana te da roditelji kojima ne odgovara da upišu decu u novi vrtić, moraju ponovo konkurisati za upis u ostale objekte predškolske ustanove.

Zahtev za upis deteta podnosi se elektronskim putem, popunjava ga roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik na jedinstvenom obrascu koji se može preuzeti  na PORTALU eUprava – eVrtić.

Pravo učešća na konkurs imaju roditelji (staratelji) dece rođene od 1. marta 2017. godine do 30. septembra 2022. godine.

Rezultati konkursa će biti objavljeni 22. maja, na oglasnoj tabli u vrtićima “Čarolija” i “Bambi” i na sajtu ustanove.

Konačne liste primljene dece za radnu 2023/2024. godinu biće objavljene 5. juna tekuće godine.