Loznica među najboljim štedišama struje

Loznica se nalazi medju prva tri grada u Srbiji po smanjenoj potrošnji električne energije u februaru ove godine. Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u februaru ‪1.139.558 domaćinstava, ili 36,18 odsto, smanjilo potrošnju električne energije više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i ostvarilo popust za racionalnu potrošnju struje.

Najveće smanjenje potrošnje struje ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

Ministarka Dubravka Đedović još jednom je iskazala zahvalnost građanima što su uvažili apele, kao i zadovoljstvo zbog toga što dolazi do promene svesti građana, koji su sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom.

 Resorno ministarstvo donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.