Prvi put u Loznici osmaci mogu konkurisati za smer laboratorijski tehničar

Srednja škola Sveti Sava će 10. marta započeti promociju obrazovnih profila u lozničkim osnovnim školama, za osmake koji treba da odluče koju srednju školu žele da upišu.

Jelena Mirković, direktorica te škole, je potvrdila za RTV Podrinje da će u školskoj 2023/2024. godini biti novina. Prvi put u Loznici osmaci će moći da konkurišu za obrazovni profil laboratorijiski tehničar, u području rada zdravstvo i socijalna zaštita. Ove godine učenicima će ponovo biti na raspolaganju i smerovi medicinska sestra – vaspitač i fizioterapeutski tehničar.

Srednja škola Sveti Sava u Loznici u narednoj školskoj godini će imati četiri odeljenja u području rada zdravstvo i socijalna zaštita, dva odeljenja u području rada hemija i nemetali, smerovi: tehničar za hemijsko – farmaceutsku tehnologiju i tehničar za zaštitu životne sredine, kao i jedno odeljenje frizera.  

Sve informacije o predstojećem upisu učenici mogu dobiti u školi. U sklopu projekta „Pratiš me na praksi“, koji ova srednja škola realizuje već godinama, osmaci u skladu sa svojim školskim obavezama, takođe, mogu da izaberu jednu nedelju i da prisustvuju praktičnoj nastavi.

Ministarstvo prosvete bi krajem marta trebalo da raspiše konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu školsku godinu.