Gradsko veće: Plan detaljne regulacije Industrijske zone „Sever“ na prostoru od 70 hektara

Foto: RTV Podrinje

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici kojim je predsedavao gradonačelnik, Vidoje Petrović, na razmatranju je bilo utvrđivanje predloga odluke o donošenju Plana detaljne regulacije Industrijske zone „Sever“ na prostoru od 70 hektara. Sve zakonom propisane procedure i stručne kontrole u smislu zaštite životne sredine su blagovremeno obavljene kao i javni uvid.


Gradsko veće je jednoglasnim izjašnjavanjem dalo saglasnost na odluku o finansijskim planovima mesnih zajednica u 2023. godini, kao i na rešenje kojim je omogućeno pravo na korišćenje usluga socijalnog stanovanja za 14 porodica u novoizgađenom objektu u Železničkoj ulici.


Gradska odluka o raspisivanju javnog poziva za naknadu troškova vantelesne oplodnje ostaje na snazi bar još pola godine. Predstoji stručno i profesionalno usaglašavanje lokalne odluke sa republičkom u smislu starosne granice za vantelesnu oplodnju. U tom smislu, u pripremi je informacija gradskog Odseka za društvene delatnosti o dosadanjim finansijskim podsticajima grada Loznice bračnim parovima sa svim podacima i ishodima.


Na današnjem zasedanju doneta je odluka o raspisivanju javnog konkursa za sufinansiranje programa rada udruženja građana u oblasti socijalne zaštite iz budžeta grada za ovu godinu i izmenama i dopunama Lokalnog akcionog plana zapošljavanja kroz mera aktivne politike koje će grad Loznica realizovati sa Nacionalnom služnom zapošljavanja..