U Loznici održana prezentacija vojnih škola

Povodom raspisivanja konkursa za prijem učenika u vojne škole, predstavnici Vojne akademije, vojne Gimnazije i srednje stručne vojne škole “1300 kaplara”, posetili su danas Loznicu i u osnovnim i srednjim školama održali prezentaciju vojnih škola.

Prema rečima majora Radojke Milosavljević, načelnice psihološko – pedagoške službe u vojnoj Gimnaziji, prezentacije su održane sa ciljem upoznavanja osnovaca i srednjoškolaca sa konkursima za upis i prednostima školovanja u vojnim školama. Osim prezentacije, zainteresovani osnovci i srednjoškolci imali su priliku da u direktnom razgovoru sa starešinama, kadetima i učenicima dobiju više informacija o životu i radu u vojnim školama.

Zainteresovanost učenika za upis u vojnu Gimnaziju svake godine je otprilike ista – rekla je za naš program Nada Ostojić, direktor OŠ Kadinjača u Loznici i dodala da se za tu školu u proseku opredele po dva učenika iz odeljenja.

Osim u OŠ Kadinjača predstavljanje nastavnih planova i programa srednjih vojnih škola i Vojne akademije je organizovano i u OŠ Jovan Cvijić u Loznici, srednjoj školi u Malom Zvorniku, Tehničkoj školi i Gimnaziji u Loznici.  

Zainteresovani učenici sve neophodne informacije vezane za upis u narednu školsku godinu mogu pronaći na sajtu vojne Gimnazije, srednje stručne vojne škole “1300 kaplara” i Vojne akademije.