OŠ Vuk Kardažić uskoro će biti u potpunosti ograđena

Grad Loznica budžetom za ovu godinu opredelio je tri miliona dinara za završetak radova na postavljanju zaštitne ograde u blizini OŠ Vuk Kradžić. U pitanju je treća i završna faza radova.

Na inicijativu gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića, a u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, prvenstveno dece, zaštitne ograde postavljene su pored OŠ Vuk Karadžić i dve srednje škole, SŠ Sveti Sava i Tehničke. Postavljanje zaštitnih ograda u blizini osnovnih i srednjih škola samo je jedna u nizu aktivnosti koje grad Loznica radi kako bi se bezbednost učenika podigla na viši nivo, isticao je u više navrata pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Ideja je da se u budućnosti zaštitne ograde postave pored svih škola na teritoriji Loznice koje se nalaze u blizini frekfentnih saobraćajnica. Jedna od tih škola je svakako OŠ Vuk Karadžić. Kako je za naš program potvrdio direktor škole, Vladan Andrić, u ovoj školskoj godini, uz podršku lokalne samouprave, planirano je da škola u potpunosti bude ograđena i zaštićena.

Vodeći računa o bezbednosti učenika ranije su u blizini OŠ Vuk Karadžić postavljena dva elektronska portala, kao upozorenje vozačima o blizini zone škola, postavljen je veći deo zaštitne ograde, takođe su postavljena i dva ležeća policajca.