Podrška grada za postavljanje automatskih nagaznih rampi na najfrekventnijim lokacijama

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa najbližim saradnicima iz rukovodstva grada, odeljenja za privredu, finansije i javnog preduzeća Loznica Razvoj inicirao je današnji sastanak sa predstavnicima Direkcije za železnice Srbije u cilju unapređivanja bezbednosti na svim rizičnim mestima gde se drumski putevi ukrštaju sa prugom na teritoriji grada Loznice.


Da se ovoj problematici pristupa planski i organizovano potvrđuje činjenica da je u ovogodišnjem budžetu planirana finansijska podrška grada za postavljanje automatskih nagaznih rampi na najfrekventnijim lokacijama. Ceneći napore koje Železnice Srbije čine kroz brojne projekte modernizacije sveukupne infrastrukture takav poduhvat, kako je obostrano isticano može se realizovati kako kroz pozitivnu zakonsku proceduru, tako i stručno operativne i zajedničke finansijske korake javnog preduzeća Infrastruktura železnica Srbije i grada Loznice gde postoji rešenost, da se u kontinuitetu unapređuje ova sfera bezbednosti u saobraćaju. Naročito, zbog protoka sve većeg broja putničkih automobila od Novog Sela i još desetak mesnih zajednica do Gornje Koviljače kroz koje se ukršta drumski i železnički saobraćaj.


Definisanje zajedničkih aktivnosti radi realizacije projekta veće bezbednosti na pružnim prelazima počinje angažovanjem stručne radne grupe Infrastrukture železnica Srbije i Grada Loznice izradom jedinstvene reljefne mape sa informacijama na svim mestima gde se oseća najveća frekvencija i prisustvo vozila i pešaka duž pružne trase. Partnerstvo na ovom poslu je izraz, kako odgovornosti i posvećenosti, tako i dobre volje da se u što kraćem dinamičkom roku u fokusu aktivnih mera bezbednosti nađe što veći broj pružnih prelaza, pešačkih staza i rampi, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.