„Sunce“ obeležilo 15 godina postojanja u Loznici

Na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića pre 15 godina u Loznici je osnovan Dnevni boravak za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju „Sunce“, kojim organizaciono rukovodi Centar za socijalni rad. Kao socijalno odgovorna lokalna samouprava Loznica iz budžeta već deceniju i po u potpunosti finasira rad „Sunca“, a koliko je sve to značajno pre svega za decu i starije kojima je ovakav vid usluge potreban, zatim njihove roditelje ali i kompletnu zajednicu – govorio je Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika koji je sa saradnicima posetio Dnevni boravak „Sunce“.

Uslugu trenutno koristi 20 korisnika koji svakodnevnim boravkom u „Suncu“, kroz specijalizovane programe u radu sa stručnim licima nadograđuju životna znanja i veštine, a sve u cilju unapređenja kvaliteta njihovog života – istakao je Vladimir Petrović, direktor Centra za socijalni rad u Loznici.

Dnevni boravak za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju trenutno ima troje zaposlenih, koji u prostoru od oko 90 kvadrata brinu o 20 korisnika. Aktuelni direktor Centra navodi da će se sa proširenjem prostora stvoriti uslovi za prijem novih korisnika, na listi čekanja trenutno ih je petoro.