Povodom Dana Republike Srpske u Zvorniku položeni venci na centralno spomen obeležje

Republika Srpska 09. januara 2023. godine slavi 31. rođendan i tim povodom su delegacije Gradske uprave grada Zvornika, nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, Policijske uprave Zvornika, odbornika Skupštine grada i poslanika Narodne skupštine Republike Srpske položili vence na centralni spomenik u Zvorniku.

„Danas, povodom Dana Republike Srpske okupili smo se ispred centralnog spomen obeležja u Zvorniku, pre svega da se prisetimo onih koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i u nju ugradili ono što je navrednije“, istakao je Bojan Ivanović, zamenik gradonačelnika Zvornika.

Milivoje Todorović, predsednik Gradske boračke organizacije rekao je da se Dan Republike Srpske slavi s ponosom.

„Nekima smeta što slavimo današnji dan, njima smeta Republika Srpska, ali mi se na to ne obaziremo“, rekao je Todorović.

Republika Srpska je nastala 9. januara 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH. Svoj prvi Ustav Republika Srpska je dobila 28. februara 1992. godine. Polaganjem venaca na Spomenik za 1.080 boraca, koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Zvorniku odata je počast onima koji su svoje živote ugradili u temelje Srpske.