Tradicija humanosti: Priđi srcem

Tradicionalna manifestacija „Priđi srcem” počela je i ovog 1. januara u podne na gradskom šetalištu, a bogat program, lepo vreme i visoka temperatura za ovo doba godine, doprineli su da bude najposećenija do sada.

Manifestaciju, humanitarnog karaktera, posetio je primetno veliki broj građana u pratnji najmlađih, koje su najviše obradovali, pored Deada Mraza i gospođe Mrazice, animatori i klovnovi.

Mališani su imali mogućnost da biraju prevoz, pa je pored kočija i vozića, iza Vukovog doma kulture otvoreno i klizalište, koje će raditi za vreme zimskog raspusta. Radno vreme klizališta je svakog dana od 10 do 22 sata. Cena ulaznice je 200 dinara, dok je iznajmljivanja klizaljki simboličnih 100 dinara, a prihod od prvih 200 ulaznica organizator, loznička Turistička organizacija, preusmeriće u humanitarne svrhe.

Manifestaciju, koja je po 13. put održana u našem gradu, otvorila je Snežana Perić, direkotrica TOG Loznice.

„Loznica je najlepša prvog januara jer je tada najviše mališana na ulici“, rekla je Perić i dodala da u narednim danima, pored najavljenih programa, Lozničane i turiste očekuju i događaji iznenađenja.

Od najavljenih programa, posetioci će u utorak 3. januara, od osam uveče u Vukovom domu kulture moći da pogledaju mjuzikl ”Vesele devojke” u kojem igraju i Ivana Peters, Tijana Dapćević i Zorana Pavić, četvrtog januara loznički ansamb ”’Vožd” će nastupiti u pešačkoj zoni, a dan kasnije na istom mestu koncert će održati ”Crvena jabuka”.

Na Badnji dan kod hramova će se tradicionalno paliti badnjaci, a na Božić će biti priređen veliki defile traktora. Osmog će u Lešnici biti održana ”Pršutijada’’, a u Loznici će nastupiti grupa ‘’Solo’’.

Sve do 14. januara, u pešačkoj zoni je otvoren Novogodišnji bazar u sklopu „Zimskog festivala“.