Loznica: Za 15 godina od devastirane opštine do razvijenog grada

Loznica je obeležila 15 godina od dobijanja statusa grada na svečanosti kojoj su prisusvovale brojne zvanice iz političkog, privrednog, kulturnog i društvenog života.

U ime Vlade Srbije prisustvovala je  ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, a svečanost je uveličao vladika šabačke eparhije Jerotej.

Od 2007. godine kada je odlukom Vlade Srbije dobila status grada, Loznica se od devastirane opštine zahvaljujući odgovornoj politici rukovodstva, na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, ubrzano razvijala, i postala u svim oblastima primer dobre prakse za druge lokalne samouprave u Srbiji.

“Dug put smo prešli, hvala svima koji su nam pomagali i hvala građanima na poverenju, sve ove godine. Loznica beleži najveću podršku od naše države u svojoj istoriji, a pre svega od predsednika Vučića. Ona danas ima novo, lepše lice, u mnogo čemu je primer dobre prakse i kao i čitava Srbija je mnogo bolje mesto za život nego što je bila … Nastavljamo put ka vrhu.” – poručio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Ministarka Kisić, čestitala je  Lozničanima ovaj značajan jubilej.

„Prethodnih godina zaista ste uradili mnogo i od jednog devastiranog područja Loznica je postala grad budućnosti u kome se vredno radi i gradi. Zahvaljujući podršci predsednika Vučića, Vlade Srbije, a pre svega građanima Loznice, ovaj grad se ubrzano razvijao i razvija. Za Loznicu možemo da kažemo – dela govore i na ovome nećemo stati”,  zaključila je ministarka.

Retrospektiva razvojnog puta Loznice premijerno je prikazana na filmu „Loznica u srcu“, dok je loznički ansambl „Vožd“, izveo numere posvećene Loznici i Srbiji, što je upotpunilo svečani ton i lepu atmosferu u svečanoj sali UFK Lagator.