SINDIKALCI LOZNIČKO-ŠABAČKOG KRAJA AKTIVNO UČESTVUJU U RASPRAVI O BUDUĆEM ZAKONU O POLICIJI

U organizovanju i sprovođenju javne rasprave o budućem Zakonu o policiji važnu ulogu, u Sindikatu srpske policije ima Lozničanin, Željako Blagojević, policijski inspektor u PS Loznica, visoki funkcioner SSP, koji ima više od 7500 članova.


Blagojević kaže da je interesovanje zaposlenih u MUP, na području PU Šabac, za izmene Zakona o policiji veliko, da su, u centralu SSP već upućena razna mišljenja i sugestije „sa terena“.Po njegovim rečima, Srbija je na odličnom putu da dobije mnogo bolji Zakon o policiji, „koji će biti dragocen, pre svega za građane ali i za policiju“.


Lazar Ranitović, predsednik SSP, inače iskusni, obrazovani i časni užički policajac, kaže da je rad i organizacija tog sindikata na području PU Šabac „za desetku“, što svedoče i mnoge akcije, ali i sve veći broj članova.


-Snaga Sindikata srpske policije je u njenom članstvu -ističe Ranitović. -Na području PU Šabac, od Ljubovije i Loznice do Šapca, članstvo je u stalnom porastu kao Drina u ove dane.Regionalni odbor za taj deo Srbije ima našu punu podršku, a oni uživaju naše puno poverenje.Još dok je SSP bio „na ledu“ u MUP Srpske policije je prepoznao vrednosti i značaj ovog sindikata i prišli su nam svim srcem.Bilo im je jasno koliko se borimo za prava radnika, pa su nam prišli.Ni zbog čega drugog, jer mi ne obećavamo, niti nam pada na pamet, „kule i gradove“, funkcije i povlastice, jer to nije u našem programu, ali ni u metodu rada, već časna, valjana, neprestana i konstruktivna borba za prava zaposlenih i za bezbednost naših ljudi i naše Srbije.


U centrali SSP hvale i kolege, koji su penzionisani, ali se stalno interesuju za bolji status kolega koji rade, među kojima se ističe loznički skoro penzionisani policajac Radenko Cvejić.

V.Mitrić