Gradsko veće: Zimske službe spremne, kao i Program rada za narednu godinu

Na zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije kojim je predsedavao gradonačelnik Loznice, komandant Štaba, Vidoje Petrović usvojena je informacija o spremnosti zimske službe za period od 1. novembra do 1. aprila.

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Loznica Razvoj“ sve postavljene zadatke realizovaće više dobro opremljenih mehanizovanih ekipa na svim putevima od javnog značaja gde se odvija najveći saobraćaj. Blagovremeno su obezbeđene potrebne količine materijala za razbijanje poledice na gradskim, prigradskim i seoskim lokacijama. Putevi iz Programa za održavanje kao i pešački prilazi školama, bolnicama i ustanovama biće dobro čišćeni, kako u gradu tako i seoskim sredinama.


Gradski štab je razmatrao i usvojio informaciju o realizaciji Okružne komandno simulacione vežbe „Šabac 2022“ u kojoj je učestvovalo i više članova Civilne zaštite i lozničkog Štaba. Stigla je ocena da su svi segmenti ovog dela sistema u Loznici izuzetno dobro organizovani a pripadnici obučeni i funkcionalno povezani gde svako tačno zna kada i šta treba da radi u skladu sa procenjenim rizicima.


Komandant Gradskog štaba, gradonačelnik Vidoje Petrović ističe da su u novom budžetu grada planirana sredstva kako bi se u Sportskom centru „Lagator“ dodatno proširio i opremi prostor od 200 kvadrata za potrebe Civilne zaštite i Gradskog štaba. – Sve se planira radi veće zaštite i bezbednosti naših građana, kao što se i operativne ili simulativne vežbe, poput prošlogodišnje na Drini ili ove u Šapcu, koriste za proveru spremnosti i profesionalnosti svih u tom lancu sistema, zaključuje Petrović.


U delu diskusije o trenutnom stanju sa zaraznom bolešću „Kovid 19“ saopšteno je, da je situaciuja u Loznici pod kontrolom i u daljem osipanju broja obolelih. U opštoj bolnici šest pacijenata je na lečenju što je naznaka, da uz sveukupno opadanje broja takvih bolesnika u Srbiji, sledi zatvaranje specijalizovanih Kovid bolnica.


Na zasedanju je razmatran i prihvaćen Program rada Gradskog štaba za iduću godinu koji je prosleđen na usvajanje Skupštini grada.