U konkurenciji od 200 škola, lešnički četvrtaci među najboljima u ekološkoj akciji „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“

Đaci četvrtaci pravili su konstrukcije od smeća u više od 200 škola širom Srbije, a u sjajnoj konkurenciji, glasovima žirija i publike, OŠ “Petar Tasić” iz Lešnice, našla se među 12 najboljih škola, u velikoj društveno-odgovornoj akciji ‘’Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično’, koju je organizovala Francusko-srpska privredna komora, u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Tim povodom, u sredu 30. novembra, u šoping centru “Ušće”, u Beogradu, organizovana je dodela nagrada i završni događaj, na kome je od kompanija članica Komore, lešničkim učenicima uručeno 33 paketa školske opreme.

Podsećamo, đaci su sa učiteljicama Slavicom Gligorić Kolović i Tanjom Antonić, u okviru projektne nastave, realizovali aktivnost na temu održivog razvoja, u okviru kojeg su napravljene konstrukcije od otpada, a potom su sa radovima učestvovali u takmičenju sa vršnjacima iz drugih škola širom Srbije.

Sam projekat realizovan je sa ciljem da deca od najranijeg uzrasta razviju svest o zaštiti životne sredine, upravljanju otpadom i reciklažom.