Sara Ćirković u polufinalu Svetskog prvenstva

Fenomenalna Sara Ćirković ubedljivim nastupom pobedila je u ringu boks arene sportskog kompleksa Ciudad Deportiva Camilo Cano de La Nucía Engleskinju Eboni Džons (Ebony Jones) i plasirala se u polufinale Prvenstva sveta u boksu za uzrast mlađih seniora, koje se 2022. godine održava u španskoj provinciji Alikante (Alicante). Jednoglasnom sudijskom odlukom, Sara je briljirala rezultatom 5:0.

Večeras od 18.00 časova bori se za prolaz u finale sa Indijkom Tamana (Tamanna Tamanna), šampionkom Azijske boks konfederacije (ACBC) i mnogoljudne Indije, koja je u četvrtfinalu savladala Japanku Juni Tonegava (Juni Tonegawa) sa 4:1.

Biće to, po organizatorima, najvažniji meč svih polufinala, jer će rukavice ukrstiti prvakinja Evrope (Starog kontinenta) i prvakinja Azije.

Naša reprezentativka ima punu podršku svog trenera, koji je ovih dana, tokom priprema, prati u stopu. Mirko Ždralo, ostvaren kao trener omladinske ženske boks selekcije Srbije, osnivač Kluba borilačkih sportova „Obilić”, krajem juna 2022. godine izabran je i za generalnog sekretara Bokserskog saveza Republike Srpske.

Sara Ćirković sportskim uspesima povezala je Bratunac, Zvornik i Mali Zvornik. Živi u Bratuncu, školuje se i trenira u Zvorniku, u bokserskom klubu „Obilić TRB”, a nastupa za reprezentaciju Srbije i ujedno predstavlja istoimeno Sportsko udruženja za boks „Obilić” iz Malog Zvornika. Sara je već sa svojih 18 godina briljirala i postigla ogromne rezultate u boksu, što malo ko dosegne ili ostvari tokom celokupne karijere.

Dvostruka je vicešampionka Evrope u mlađim uzrastima i aktuelna šampionka Evrope. U ovoj godini nije imala nijedan poraz, a odboksovala je, do danas, 20 međunarodnih mečeva.

Izvori: Boks zapis / RTV Pančevo / Mali Zvornik info / Bokserski savez Srbije

Foto: Boks zapis / Bokserski klub „Obilić TRB”

Naslovna fotografija: Brian Taylor Photo (USA Boxing)