Lozničanin na svetskom prvenstvu

Na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) – JU-JITSU WORLD championship ABU DHABI 2022 – 66 nacija imalo je svoje najbolje predstavnike. Medju 1493 takmičara, kao član Reprezentacije Srbije, u kategoriji U 16 -55, borio se naš mladi sugradjanin Jovan Cvetanović i zauzeo 9. mesto u svetu.

Posle mnogih uspeha na raznim takmičenjima, ovo je bio veliki izazov, kako za njega, tako i za njegovog trenera i selektora, Aleksandra Tomića.

 Ovo prestižno takmičenje otvoreno je 26. oktobra i traje do 9. novembra ove godine. Pored podrške Grada Loznice i mnogih prijatelja ovog plemenitog sporta i Akademije borilačkih sportova, koji su ispratili našeg mladog borca na Svetsko prvenstvo, u Abu Dabiju su naši sugradjani imali svesrdnu podršku Ambasade Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Kako u sportu ne postoji tačka, već samo zarez, tako već 19. novembra članovi JU JUTSU kluba Loznica, kao i Jovan Cvetanović, učestvovaće na medjunarodnom takmičenju SKOPLJE OPEN u Skoplju (Makedonija). Želimo im uspeh i sportsku sreću.