Krasavac dobitnik nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“

Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, dobitnik je nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, koju dodeljuju univerziteti u Novom Sadu, Beogradu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci sa novosadskom „Media invent“ i privrednim komorama Srbije i Republike Srpske.

Krasavac dobija ovo veliko uzdarje, kako kaže Vlado Markanović, član žirija, za najboljeg načelnika okruga,koji je svojim radom i znanjem, na najbolji mogući način spojio lokalne samouprave sa republičkim vlastima, pružajući i jednima i drugima nesebično i neumorno pomoć i podršku“.

-Te blagodeti su očigledne i u Šapcu, i  u Loznici, i u Krupnju, Bogatiću, Koceljevi, Vladimircima, Ljuboviji i Malom Zvorniku, gde nikad nije više ulagano u kapitalne investicije i ta mesta nikad nisu bila bliža Beogradu i Novom Sadu, ali i drugim delovima Srbije -kaže Markanović. -Zdušno sprovodeći politiku predsednika države, Aleksandra Vučića, i Vlade Srbije,  Krasavac je, na toj dužnosti, kao odgovoran, vredan i častan čovek, pored ostalih, doprineo da komunikacija lokal Beograd bude kao što nikad bila nije.

Reč je, ističe Markanović,  o vrhunskom sportisti, proslevljenom rukometašu slavne šabačke Metaloplastike i reprezentacije, čuvenom treneru i zemlji i inostranstvu, koji se vratio u rodni kraj da radi i grad, kako sam kaže, za bolje sutra svoje i sve druge naše dece i progres svih delova naše Srbije

Visoko priznanje Krasavcu biće uručeno 1. decembra na svečanosti u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

V.M.