Započeta kompletna rekonstrukcija ulice čuvenog dr Marina

Gradska vlast u Loznici je, po nalogu gradonačelnika Vidoja Petrovića, a na inicijativu odbornika Zana Šaulića, započela komletnu rekonstrukciju Ulice dr Milenks Marina, koja povezuje deo grada oko bolnice, kroz naselje Mala, u strogom centru grada, sa valjevskim putem i drugim kvartovima.

Pare za radove ove ulice, oko koje se, ne tako davno odvijao buran i zanimljiv život ovdašnjih ljudi,koji su se okupljali u boemskim bircuzima od one „Kod Paše“ i „Kod čoče“ do „Laline“ i „Aljine“ kafane, obezbedila je lokalna vlast.Kafane su zamrle, ali je ulica prometnija, nego ikada i što se tiče vozila i pešaka.

Ovom ulicom je redovno prolazio,u fijakeru kojim je upravljao Maljanin Asan Ajradinović Cinco, čuveni, prvi loznički lekar, dr Milenko Marin, koji je bio omiljen u Mali, gradu i čitavom kraju, ne samo kao lekar i humanista, već i kao prosvetitelj i kulturni pregalac u ovdašnjem KUD „Karadžić“ osnovanom davne 1850 godine. Tu bi dr Marin zastajao i ćaskao sa komšijama i obavezno, leti, kupovao sladoled. Znao je šta svakog od njih mučio i pomagao im je koliko god mogao, a oni su brinuli o njemu kao o roditelju.

-Evo, gradska vlast, sa gradonačelnikom na čelu, brine o nama Maljanima, kao i ostalim sugrađanima, i rečju i delom, a tako se najbolje sećamo dr Marina, koji bi bio srećan kad bi video da, danas, o nama i te kako brine gradska vlast na najbolji mogući način, što je, ne tako davno, bilo neshvatljivo. Dok se drugi bore kod Maljana za jeftine političke poene, pa čak i sitnim parama, pokušavaju da vrbuju naše komšije, pre svega siromašne, gradonačelnik nas je obradovao ulicom koja će biti u do sada neviđenom sjaju.

V.Mitrić