Skandalozno u Loznici: Premlaćen policajac

Mladi loznički policajac, N.P. koji je, nedavno, posle rada u Beogradu, došao na službu u rodni grad, teško je premlaćen ovog vikenda u jednom kafiću u gradu, gde je bio u društvu devojke, saznaju „Novosti“.


Zasad se zna da je policajca napao, prvo jedan, a onda još nekoliko momaka iz kafića. Obaveštena je policija. Kada je došla patrola, ugledala je stravičnu scenu -teško prebijenog mladog kolege, kome je bila nužna medicinska pomoć. Odveden je na Urgentni centar Opšte bolnice, gde je zadržan na lečenju. Uz povrede i bolove, povređeni mladić je, s razlogom, i u šoku od onog što mu se dogodilo o sugrađana, koji misle da su ovlašćeni da uzimaju pravdu u svoje ruke.


Akteri batinjanja su brzo privedeni i saslušani u policiji.Tek treba da se ustanovi šta se i kako dogodilo i kakve je povrede dobio policajac, koji nije bio na dužnosti, ali je stavio do znanja da radi u policiji.Povređeni policajac slovi za poštenog i čestitom mladića i čuvara reda. Nikada nije imao nikakve sukobe ni i u kraju ni u Beogradu, gde je radio nekoliko godina. Njegovi otac i brat su, takođe, policajci i poznato privatno i službeno kao ljudi neukaljanog obraza.


Mnogi sugrađani osudili su, juče, atak policajca, strahujući šta može tek da se dogodi onima koji nisu u uniformi.Spominje se, međutim, da su baš ovi batinaši godinama bili u bliskim odnosima, ali pod zaštitom kolega N.P. koji su, u međuvremenu, isterani iz policije ili su prekomandocani u druga mesta. Zadad niko od nadležnih nije osudio ovaj, u najmanju ruku, nemili događaj.

V.Mitrić