Energetska sanacija u 134 domaćinstva

Posle uspešno realizovanog javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju na teritoriji grada Loznice danas su u Gradskoj upravi predstavnici Komisije potpisali ugovore sa 11 izvođača radova koji će za 134 domaćinstva obaviti sve ugovorene poslove. Najviše ugovora, kako se i očekivalo bilo je za nabavku termoizolacione stolarije, kotlova, cevne mreže, fasada, toplotnih pumpi i jednog solarnog kolektora.


Ovom vrlo značajnom energetskom doprinosu grada Loznice merama štednje i smanjenja energije prethodila je odluka Gradskog veća o raspisivanju javnog poziva za izvođače radova, komisiono usvajanje preliminarne rang liste sa uvidom građana, terenski obilazak domaćinstava i usvajanje konačne rang liste.


Komisija za sprovođenje projekta i rukovodstvo grada Loznice koji se realizuje zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike jedinstveni su u oceni da je javni poziv imao dobar prijem kod građana koji će sutra potpisivati ugovore sa izvođačima radova.

Važno je istaći, kako je saopšteno, da će posle završenih radova izvođači radova dopisom obavestiti Komisiju koja treba da izađe na teren i utvrdi sve elemente završenih poslova. Tek posle tog uvida izdaje se uverenje za naplatu preko gradskog Odeljenja za finansije.


Kako se očekuje, svi ugovori će biti realizovani do kraja kalendarske godine po čemu je Loznica jedna od najažurnijih lokalnih zajednica gde se treću godinu zaredom, u prvom krugu, ovaj projekat ažurno realizuje, navodi se u informaciji iz Gradske uprave.