Novi vrtić u završnoj fazi

Novi objekat dečijeg vrtića u Lozničkom Polju, ulazi u finalnu fazu gradnje nakon čega sledi opremanje unutrašnjeg enterijera.

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, posetio je gradilište, uverio se da se radovi sprovode po planu i istakao kako se njihov završetak očekuje do kraja meseca.

Kada smo 2012. godine izgradili Vrtić „Čarolija“ smatrali smo da više neće biti lista čekanja, ali pošto su se ponovo pojavila 2017. godine smo u saradnji sa Ministarstvom privrede rekonstruisali objekat „Bambi“ čije smo kapacitete proširili za oko još 130 mesta. Pokazalo se i da rekonstrukcija tog vrtića nije bila dovoljna da sva deca budu smeštena. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete finansira se izgradnja obdaništa u Lozničkom Polju kapaciteta 270 mesta. Sam objekat ima 12 moderno opremljenih prostorija sa toaletom – kazao je Đokić i dodao da su dobili uverenja od izvođača radova da sve teče po planu.

Podsećamo, Loznica ima pet obdaništa na teritoriji grada, jedan objekat u Banji Koviljači i 34 prostora u okviru škola. Dečja ustanova opslužuje oko 1680 dece, od čega je oko 1100 njih u celodnevnom boravku.