Mali Zvornik: Uručeni poklon paketi za bebe

Za roditelje 10 dece rođene u avgustu 2022. godine na području opštine Mali Zvornik u petak, 30. septembra, upriličen je prijem u sali Skupštine opštine, na kojem su im uručeni poklon paketi za bebe i roditeljski dodatak u iznosu od 100.000 dinara.

Prinadležnosti roditeljima uručili su predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine, Milisav Despotović.

Oni su roditeljima čestitali na prinovi i poželeli da se u opštini Mali Zvornik rađa više dece.

Predsednik opštine rekao je da paketi sadrže stvari potrebne za bebe neposredno nakon rođenja i da uz roditeljski dodatak predstavljaju vid pažnje i podrške lokalne samouprave deci i roditeljima.

On je podsetio da je navedeni vid pomoći porodicama predviđen odlukom Skupštine opštine za svako novorođenče u opštini Mali Zvornik u tekućoj godini, bez obzira na redosled rođenja.

Jevtić je rekao da majke imaju pravo i na novčanu pomoć koju pruža Republika Srbija, podsetivši da je država u tekućoj godini uvela niz mera podrške za porodilje, koje, osim novčanog iznosa, u devastiranim opštinama, gde spada i Mali Zvornik, uključuju i finansiranje do 50 posto vrednosti pri kupovini kuće ili stana.