Loznica raspisala novi konkurs za uređenje zgrada

Lozničanima je od danas otvorena mogućnost konkurisanja za bespovratna sredstva kojima gradska uprava sufinansira unapređenje svojstava stambenih zgrada.

Opredeljen je iznos od po tri i po miliona dinara za svaki konkurs a učešće Grada u jednom projektu je do 50 odsto. Pravo da konkurišu imaju stambene zajednice sa teritorije Loznice.

“Ovo je nastavak politike gradskog rukovodstva na podizanju nivoa energetske efikasnosti i unapređenja svojstava zgrada. Ovim merama pomažemo građanima smanjivanjem njihovih troškova u nabavci energenata, činimo da grad bude bezbedniji i čistiji, doprinosimo njegovom lepšem izgledu i podižemo kvalitet života.” -rekao je gradski menadžer Dejan Stalović.

Sredstva su namenjena za investiciono održavanje krovova, instalacija – elektroinstalacije, interfon, uvođenje video-nadzora, zamena ulaznih vrata, stolarije i bravarije, uređaja i opreme kao što su razne pumpe, popravka ili kupovina lifta.

“Pozivamo upravnike strambenih zajednica da podnesu prijave za neku od ove tri vrste mera koje doprinose povećanju energetske efikasnost zgrada i bezbednosti stanara. Važno je da stambene zajednice imaju na izvodu svog tekućeg računa deset odsto od vrednosti predmera i predračuna koliko je potrebno za projekat ako žele da se prijave.” – objasnio je zamenik načelnika GU, Milorad Matić.

Konkurs je otvoren do 18. oktobra, objavljen je na sajtu grada, www.loznica.rs, a može se preuzeti i na pisarnici gradske uprave.