Humanitarna akcija lozničkih rukometaša za sedmočlanu porodicu Todorović

U ime muškog rukometnog kluba “Loznica”, Nikola Stefanović, posetio je u nedelju, 25. septembra, porodicu Todorović u Gornjoj Sipulji i uručio novac koji je prikupljen tokom poslednje utakmice naših rukometaša u Lagatoru, oko 50 hiljada dinara, kao i pakete hrane i garderobe donatora.

Jovana i Čedomir žive skromno u trošnoj kući, koja odavno nije uslovna za život. A oni, u tom kućerku gaje petoro divne dečice: par dana starog Mihaila, dvogodišnju Mariju, šestogodišnjeg Marka, osmogodišnju Marinu i četrnaestogodišnju Kristini.

Kuća u kojoj ova sedmočlana porodica živi ima tri prostorije, od kojih je jedna kuhinja i kupatilo. U prostoriji koja se samo uslovno može nazvati soba, borave deca. Pod je zemljani, a plafon je improvizovan od čaršava, da sakrije nešto što je nekada bila tavanica.

Glava kuće, Čedomir, junački brine o njima. Radi za dnevnicu i ne odbija poslove.

“Trudim se i činim sve da deci bude dobro, ali to nije dovoljno da bismo rešili problem oronule kuće, koja je stara preko 100 godina”, kaže otac.

Ono što je upečatljivo kod ovog malog i skromnog domaćinstva je količina pažnje, nežnosti i osmeha. Deca školskog uzrasta su dobri đaci, srećna i skromnih želja. Marko bi voleo autić, Marina barbiku, a najstarija Kristina da trenira fudbal. Njima je jedino važno da su zajedno.

Stefanović pošto je uručio donaciju, zahvalio je svima koji su se odazvali i pomogli.

“Nadam se da neće stati na ovome i da je ovo samo početak njihove neke nove priče i lakšeg života”, rekao je loznički rukometaš.

MRK Loznica akciju je organizovao uz pomoć Ustanove za fizičku kulturu Lagator i Gradske uprave Loznica.