U ZADRU SE ZAVIJORILA SRPSKA ZASTAVA NA EVROPSKOM TAKMIČENJU IZ SAOBRAĆAJA

                    Ekipa Srbije je pobednik upravo završenog 55. Egvropsko takmičenje iz poznavanja saobraćaja održanog u Zadru, gde se, zahvaljujući njoj, zavijorila zastava Srbije, zemlje pobednice tog nadmetanja.

                    Pobedničku ekipu Srbije činile su, kako pravila nalažu, dve devojčice i dva dečaka i to Mina Gladović  iz OŠ „Kadinjača“ iz Loznice, Hana Ćirić iz Južnobanatskog okruga(Omoljica), Lazar Djukanović, takodje iz tog okruga (Omoljica) i njihov vršnjak Džonatan Zakić iz Srednjebanatskog okruga(Zrenjanin).   

                     Srbija se pojavila na pobedničkom postolju šampionata, u velikoj konkurenciji ekipa iz svih delova starog kontinenta. Ekipa pokazale kako se snalaze u kad su uz pitanju poligoni spretnosti, gradska vožnja u okviru lavirinta, poznavanje delova bicikla, teorijski deo, redosled prolaska kroz raskrsnicu, primena saobraćajnih pravila u situaciji zadatoj na papiru, VR naočare…

                        Mina Gladović, učenica šestog razred OŠ „Kadinjača“, pripremao je Željko Nikolić,  nastavnik tehnike i tehnologije. Ova devojčica je krenula u školu godinu dana ranije, pa nema 12 godina, a takmičila se u konkurenciji do te životne dobi.

                           -Ovo je istinski trijumf i veliki dogadjaj i za nas i našu školu, naš kraj i grad, našu Srbiju kaže radosno i pobedonosno omiljeni nastavnik Nikolić.

I ranijih godina Srbija je imala visok plasman, ali  je ostajala bez medalja. Drugo mesto pripalo je ekipi  Letonije, a treće djacima iz Češke.

                     Vest o uspehu srpske ekipe brzo je prostrujala Loznicom, čija je sugradjanka deo pobedničke ekipe.I Mini i drugim takmičarima koji su branili boje naše zemlje čestitao je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice kao i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog okruga.

V.Mitrić