U planu nova dečja igrališta u Loznici

Igrališta za decu mlađih uzrasta su u gradskim stambenim blokovima veliki podsticaj pravilnom fizičkom razvoju i značajan doprinos daljoj socijalizaciji najmlađih. Posle izgradnje tipskog igrališta za mališane u mesnoj zajednici Novo naselje, iza gradske biblioteke, još jedno je u planu da se izgradi za potrebe stanara u mesnoj zajednici Georgije Jakšić.


To je danas potvrđeno u razgovoru gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, sa predstavnicima skupština stanara i glavnim urbanistom Draganom Jovanović. Kako je saopšteno, na na gradskom građevinskom zemljištu u ovom delu grada biće uređen novi prostor sertifikovanog dečjeg igrališta na 350 kvadratnih metara.


Taj kutak za najmlađe Lozničane biće izgrađen prema Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta sa zaštitnom ogradom, novom rasvetom, ozelenelom površinom i sadnicama. Predstavnici skupština stanara kažu da jedan takav projekat čiji je pokretač Grad Loznica na krajnje društveno odgovoran način nailazi na dobar prijem kod roditelja čija deca, uz školske obaveze, dobijaju posve nove sadržaje.


Novo igralište nalazi se u neposrednoj blizini lokacije koja je ranije bila predviđena za realizaciju takvog projekta ali je Gradska uprava udovoljila preporuci stanara da se teren za male sportove gradi na zapadnoj strani stambenog bloka.