Borci iz Srbije i Republike Srpske uručili uzdarja: Plakete Vučiću, Dačiću, Braunoviću i Palmi

Ujedinjeni ratni veterani vojni i policijski Republike Srbije i Republike Srpske, čiji je čelnik  dr Brataislav Dikiće generalom policije u penziji donelo je odluku o dodeljivanju Plaketa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku SPS  i narodnom poslaniku Ivici Dačiću, predsedniku Jedinstvene Srbije i narodnom poslaniku Draganu Markoviću Palmi i predsedniku Glavnog odbora tog udruženja, narodnom poslaniku Igoru Braunoviću.

Svečanosti su prisustvovali generali, oficiri i borci Republike Srbije i Republike Srpske povodom Dana srpskog jedinstva, nacionalne zastave i slobode i nacionalne zastave.

Saopštavajući te podatke  predsednik Udruženja ratnih veterana Srbije i Republike Srpske general policije u penziji Bratislav Dikić kaže za „Novosti“ da se  “Aleksandar Vučić se bori za Srbiju, čuva Srbiju i mi borci dajemo našem predsedniku Aleksandru Vučiću punu podršku u borbi za mir, Srbiju i bezbednost srpskog naroda ma gde on živeo“.

-Vučić je uvek razumeo borce i uvek je bio uz nas u rešavanju naših problema -kaže Dikić. – Ivica Dačić i Dragan Marković Palma su uvek bili i biće sa nama, kao i Igor Braunović koji nesebično pomaže borce. 

Laureat  direktor JP „SRbijašuma“ Igor Braunović, koji je je i na čelu Ekološkog udruženja „Naša Drina“, čije je sedište u Malom Zvorniku, kaže za „Novosti“ da je „prava  odluka da se Dan generala i boraca Srbije i Republike Srpske održava u Jagodini, jer je Jagodina grad u kom vlada srpsko jedinstvo”.                   

Predsednik Skupštine tog udruženja Duško Vukotić rekao je da su specijalne veze između Srbije i Republike Srpske na osnovu Dejtonskog sporazuma, pa tako i, kako je kazao, i borci sa obe strane Drine zajednički deluju u ostvarivanju svojih prava. Plaketu  udruženja je potpredsednik Goran Vidojević uručio generalu Bratislavu Dikiću.

V.Mitrić