Mali Zvornik obeležio Dan opštine

Opština Mali Zvornik je u subotu, 17. septembra, svečanom sednicom obeležila Dan opštine, 67. godinu od osnivanja opštine i 78. godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, izaslanica predsednika Srbije Aleksandra Vučića,Verica Lazić, zatim čelnici i predstavnici opština iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga, bratskih opština, gradonačelnik Zvornika, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, direktor JP Pošta Srbije, kao i brojne zvanice iz političkog, privrednog i kulturnog života opštine i okruženja.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, podsetio je na sve što je urađeno, brojne projekte u oblasti komunalne infrastrukture, izgradnju novih objekata, nastavak obnove vodovodne mreže, javne rasvete, puteva i nova zapošljavanja.

„Uradili smo mnogo, ali su velika ulaganja nešto što tek predstoji. Planiramo izgradnju kanalizacione mreže na čitavoj teritoriji opštine sa odgovarajućim postrojenjima za tretman otpadnih voda, poboljšanje vodosnabdevanja kroz rekonstrukciju postojećeg sistema i izgradnju novih objekata, kao i nastavak asfaltiranja puteva i ulica. Vrednost investicija koje očekujemo i planiramo meriće se milionima evra. Nova ulaganja izvršićemo i u dalji razvoj poljoprivrede, turizma, preduzetništva i ostalih sektora privrede, kao i u nabavku radova i opreme. Obezbedićemo finansiranje različitih programa i projekata, podršku porodici, deci, starima i svim ostalim socijalnim kategorijama”, naveo je Jevtić i poručio:

„Spremni smo da na temelju dobrih rezultata koje smo do sada postigli nastavimo dalje sa radom. Držaćemo se zacrtanog plana i postavljenih ciljeva, nastojeći da Mali Zvornik bude mesto zadovoljnih građana. Zahvalnost za sve što smo postigli između septembra prošle i septembra tekuće godine, kao i u prethodnih 10 godina, dugujemo našoj državi, Republici Srbiji, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Hvala i Vladi Republike Srbije i premijerki Ani Brnabić, svim ministarstvima i ministrima u Vladi Republike Srbije, državnim institucijama, ustanovama i preduzećima i inostranim donatorima, koji su kroz podršku različitim projektima doprineli pozitivnim promenama u našoj opštini” – rekao je predsednik opštine Zoran Jevtić.

Dan opštine, rukovodstvu i građanima, čestitala je izaslanica predsednika Srbije, Verica Lazić. Ona je prenela  pozdrave i čestitku predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana opštine, poručivši da će država i dalje pomagati Malom Zvorniku.

Po tradiciji, uručena su visoka opštinska priznanja, pet povelja i sedam plaketa povodom Dana opštine Mali Zvornik.