In memoriam – Dragan Bojić

 Dragan Bojić (64),proslavljeni prvoligaški bokser, iz vremena Prve lige u SFRJ, kada je ovaj sport imao ogroman broj pristalica, preminuo je juče, pošto je izgubio borbu protiv teške bolesti.

Nazivan „ vitezom boksa“, dok je branio boje Loznice, Metalca iz Valjeva i tuzlanske Slobode, Bojić je bio, kao retko ko, nepodeljeni miljenik poblike, bez obzira da li meč bio kod kuće ili u gostima.Vrhunski uspešan bokser, koji skoro nije znao za poraz, tako je hodao i kroz život,ostajući omiljen, ne samo u rodnim Runjanima, kod Loznice, već i u čitavoj Srbiji i bivšim JU republikama, današnjim državama.

Radovao se, kao malo dete, vaskrsnuću boksa u Srbiji i regionu, kao i zbog činjenice što je Lozničanin Nenad Borovčanin na čelu BSS i što, i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, svim srcem, podržava tu „plemenitu veštinu“.

 „Boks je mnoge mlade, svojevremno, zaista oplemenio, izveo na pravi put i valjano ih uputio u život, pa je, zato, meni jako drago što naša država i predsednik, i iz pedagoški, a ne samo sportskih razloga, podržavaju ovaj sport“, govorio je Bojić, koji je, nedavno, nesretnim slučajem, izgubio sina Nemanju, što nikako nije mogao da preboli.

 Dragan je iza sebe ostavio sinove Vladimira, Nebojšu i Nikolu i njihove porodice, i dvojicu braće, Milorada i Mila sa porodica, sa kojima se, od malih nogu do poslednjeg dana, divni slagao. Dragan Bojić će počivati na mesnom groblju u rodnim Runjanima, koje  je mnogo voleo, a sudbina je htela da umre pred Vukov sabor u susednom Tršiću, čiju nijednu manifestaciju u poslednjih pola veka nije propustio.

V.Mitrić