Bolji uslovi javnog poziva za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća na selu

Ovogodišnji javni poziv, koji je Grad Loznica raspisao, za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim porodicama za kupovinu, izgradnju ili rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području na teritoriji Loznice, nudi još bolje uslove, s obzirom na to da su sredstva za kupovinu i izgradnju kuće duplo uvećana i sada iznose 1.2 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju kuće predviđeno 600 hiljada.

Predsednik Komisije za realizaciju ovog javnog poziva, gradski menadžer Dejan Stalović, kazao je, da su ovaj i prethodni konkursi, realizovani na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića, što ukazuje da je lokalnoj samoupravi Loznice izuzetno važan ruralni i ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica u našem gradu.

Marko Rakić, koji je prošle godine dobio 600 hiljada dinara od Grada za rekonstrukciju kuće, istakao je, da je od tog novca uradio fasadu na kući i uredio unutrašnji prostor.

“Ovaj novac mi je značio puno da rešim svoje stambeno pitanje. Zahvalio bih se Gradu Loznici i Gradskoj upravi, koji su nam stvarno izašli u susret i omogućili nam da imamo adekvatne uslove za život. U našoj kući živi nas šestoro. Opredelili smo se da živimo na selu, jer nam je lepo. Apelovao bih svim mladim bračnim parovima da konkurišu za ovaj javni poziv i iskoriste sredstva, koje Grad Loznica daje”, poručio je Rakić.

Sonja Maksimović, koja se pre dve godine doselila sa suprugom i troje dece iz Novog Sada u Grnčaru, gde su započeli život i izgradnju kuće, smatra da su uslovi na selu za decu mnogo bolji nego u gradu.

“Kada smo počeli izgradnju kuće, cena građevinskog materijala porasla je gotovo troduplo i obratili smo se Gradskoj upravi za podršku kroz neki program za mlade bračne parove. Grad Loznica je maksimalno izašao u susret kako nama tako i drugim mladim porodicama. Dobili smo 600 hiljada dinara za izgradnju kuće i od tih para ozidali smo sprat. Preporučila bih svima da konkurišu za ovaj javni poziv. Mnogi misle da je teško dobiti taj novac, ali potrebna je samo dobra volja. Grad Loznica, na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, stvarno ima sluha za potrebe mladih ljudi, koji mogu vrlo jednostavno, uz pomoć nadležnih službi, da prikupe i predaju svu potrebnu dokumentaciju za konkurs”, istakla je Sonja Maksimović.

Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim porodicama za kupovinu, izgradnju ili rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području na teritoriji Loznice je u toku i trajaće sve do utroška sredstava.

Izvor: Grad Loznica