Gradski štab za vanredne situacije: Prihvaćene odluke u oblasti civilne zaštite

Gradski štab za vanredne situacije u Loznici na kojem je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović razmatrao je informacije o trenutnom stanju sa zaraznom bolešću KOVID 19 koje su predstavili direktori Bolnice, Doma zdravlja, Gradske uprave i Policijske stanice u Loznici.

Trenutna situacija se ocenjuje stabilnom i boljom nego u proteklom mesecu. Prema podacima iz obe zdravstene ustanove na osnovu lekarskih pregleda, nema naznaka da će doći do većeg broja obolelih u narednom periodu.

Dom zdravlja svakodnevno od 7 do 14 časova uspešno nastavlja imunizaciju stanovništva kineskim i Fajzerovim vakcinama.


Usvojena je informacija o realizovanim aktivnostima u vodosnabdevanju ugroženog stanovništva tokom letnje suše na teritoriji grada Loznice. Prema podacima javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u danima suše, po nalogu Gradske uprave na osnovu uputstava Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije i Sektora za vanredne situacije voda je sa 12 cisterni redovno dopremana na svako kritično mesto – Gornju Badanju, Ribarice, Stupnicu, Krivajicu… Planski i odgovorno se u danima vrelog leta pristupalo i pri vodosnabdevanju tokom letnjih manifestacija, rečeno je na zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije.


Usvojen je zaključak o formiranju stručno-operativnih timova za zaštitu, spasavanje i zbrinjavanje stanovništva ugroženog od klizišta i prihvaćena odluka o obrazovanju jedinica Civilne zaštite na teritoriji grada Loznice.